Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

BMW 330 kupe, manuelni menj. 2001. godište

Opšte informacije

Stanje:
Polovno vozilo
Marka
BMW
Model
330
Godište
2001.
Kilometraža
233.636 km
Karoserija
Kupe
Gorivo
Benzin
Kubikaža
2979 cm3
Snaga motora
170/231 (kW/KS)
Fiksna cena
NE
Zamena:
NE
Broj oglasa:
24174219

Dodatne informacije

Emisiona klasa motora
Euro 3
Pogon
Zadnji
Menjač
Manuelni 5 brzina
Broj vrata
2/3 vrata
Broj sedišta
5 sedišta
Strana volana
Levi volan
Klima
Automatska klima
Boja
Crna
Materijal enterijera
Prirodna koža
Boja enterijera
Crna
Registrovan do
12.2024.
Poreklo vozila
Domaće tablice
Vlasništvo
Vodi se na prodavca
Oštećenje
Nije oštećen

Više informacija o ovom modelu Sadržaj sajta polovniautomobili.com

BMW Serije 3 četvrte generacije (1998 - 2005)

Video test ovog modela, troškovi održavanja, tehničke specifikacije modela

Iskustva vozača koji trenutno imaju ili su vozili ovaj model

Reklama

Sigurnost

Airbag za vozača
Airbag za suvozača
Bočni airbag
ABS
ESP
ASR
Kodiran ključ
Blokada motora
Centralno zaključavanje

Oprema

Metalik boja
Branici u boji auta
Servo volan
Multifunkcionalni volan
Tempomat
Daljinsko zaključavanje
Putni računar
Električni podizači
Električni retrovizori
Grejači retrovizora
Sedišta podesiva po visini
Elektro podesiva sedišta
Grejanje sedišta
Svetla za maglu
Xenon svetla
Parking senzori
Aluminijumske felne
Navigacija
Bluetooth
Radio CD
DVD/TV
LED zadnja svetla
Naslon za ruku
Hands free
Multimedija
Memorija sedišta
Sportska sedišta
Sportsko vešanje
Dnevna svetla
Brisači prednjih farova
Ekran na dodir
Kožni volan
USB
MP3
Digitalni radio
Utičnica od 12V
Podešavanje volana po visini
Retrovizor se obara pri rikvercu
Automatsko zatamnjivanje retrovizora
Rezervni točak
AUX konekcija

Stanje

Garažiran
Servisna knjiga
Rezervni ključ

Opis

Na prodaju je 330Ci kupe sa manuelnim menjačem, 3.0 M54 motorom i originalnom kilometražom. Vlasnik sam auta od 2011. godine kada sam ga lično kupio u Nemačkoj, dovezao i uvez'o. Kupljen je od Nemca, koji je bio drugi vlasnik i koji ga je u tom trenutku imao 8 godina. Ceo istorijat auta se zna, dakle oba vlasnika pre mene, auto je celog radnog veka bio garažiran. Od kada je kod mene, vožen je isključivo kada nije bilo snega/soli na putu, tj. bez obzira što imam i set točkova (M-sport 17-ice, poslednja slika) sa zimskim pneumaticima, auto je zimi vožen samo po suvom putu.

Održavan je onako kako bi ga i na zapadu održavao neki entuzijasta, sa originalnim delovima, ili delovima brendova kao što su Meyle, Lemforder, Sachs, Hella, Bosch, itd. Od kada je auto kod mene, zamene ulja sam radio isključivo sa Motul-om 100% sintetika i sipan je benzin onaj koji je kod nas bio u datom trenutku najkvalitetniji.

Od M-sport opreme (iz M-paketa), auto fabrički ima dosta toga, npr. M felne 18-ice, M-sport vešanje, crno nebo, M-sport crna kožna sedišta sa grejanjem, ekstenzijom za noge (thigh support), a vozačevo je sa memorijom i lumbarom, crni gloss trim (shadowline) oko stakala. Od M-paket opreme koju sam ja dodao izdvojio bih M3 volan, presvučen kada sam ga kupio i opšiven šavom u M bojama, M-sport ručicom menjača (OEM, naravno), M-sport lajsne na pragovima, lip spojler na gepeku. Kao što se sa slika vidi, u pitanju je slick-top (krov nema šiber).

Što se modifikacija tiče, stavljen je Magnaflow prohromski sportski zadnji lonac, xenon projektori su zamenjeni bi-xenon projektorima i stavljene se u tom trenutku najpopularnije Osram CBI xenon sijalice. Stavljen je "Hartge style" prednji lip i stavljene su fabričke LED štopaljke, skinute sa fejslifta; CD/radio je zamenjen touch screen multimedijom. Fabričke 18-ice su profesionalno ofarbane u "gun-metal" antracit/sivu boju. Ima dosta sitnijih modifikacija, kao što su angel eyes, crni bubrezi, kompletno LED osvetljenje enterijera i registarske tablice, rikverc kamera.

Auto je vožen hladan onako kako se hladan auto vozi, bez visokih obrtaja, i vodio sam računa da izbegavam kratke vožnje, odnosno ostavljanje auta pre nego što vožnjom dostigne radnu temperaturu. Pre pet godina je poliran i stavljena je keramika i od tada je pran isključivo beskontaktno ili ručno sa uvek novim mikrofiber krpama i mikrofiber rukavicama.

Što se tiče nedostataka, izdvojio bih par stvari:
- zreo je za premazivanjem keramikom i ne bi bilo loše to uraditi što pre
- u zoni prskalice levog fara, tečnost za pranje negde kaplje. Jeste malo (možda 100ml na dva meseca otprilike), ali treba napomenuti
- multimedija je matora, bazirana na winCE sistemu (nije Android) i hoće ponekad da se zaglupi, pa ju je potrebno restartovati. Posle toga radi 3-4 nedelje normalno, dok se ponovo ne zaglupi.

2020. je skidan ceo zadnji trap i odradjena su ojačanja (Redish Motorsport) u tačkama gde se zadnji trap šrafi u šasiju (poznat problem kod jačih E36 i E46-ica, odnosno M3 i 330Ci) i tada je iskorišćena prilika da se stave poliuretanski silent blokovi (4 za trap + 3 za diferencijal), novi RTABs, ležajevi zadnjih točkova, zadnje ball-joints (kugle...ili...'bem li ga kako se kaže na našem...) itd. Uglavnom sve što se pohabalo ili je postojao rizik da mu dodje vreme za zamenu, tada je zamenjeno jer je bilo zgodnije kada je trap već bio "vani". Odrađena je i zaštita od korozije sa donje strane, pre vraćanja trapa.

Imam Beisan System set za reparaciju VANOSa, sa sve dihtungom ventil dekle itd. ali to nikad nisam odradio, jer VANOS nije počeo da lupa, niti sam osetio gubitak snage. Ceo set je ukupne vrednosti 150e i to dajem uz auto, isto kao i zimske 17-ice sa gumama u odličnom stanju.

Prodaja je isključivo za keš, što znači bez zamene, baš kao što gore i piše. Dogovor oko cene je moguć samo pored auta, ne preko telefona. Nisam šaner, mada znam većinu njihovih fora, a ovo kažem zato što, između ostalog, potencijalnom kupcu garantujem, ako mi se najavi bar dan ranije, da će motor biti potpuno hladan kada on dodje. Ako mi se neko zainteresovan javi dan-dva ranije, vrlo je verovatno da mogu da obezbedim mogućnost i da se auto pogleda odozdo, o mom trošku, naravno. U slučaju kupovine auta, prenos na ime novog vlasnika obavezan.

Ponuda keš kredita

bank logo

6.507,57 RSD mesečna rata

0% naknade za puštanje kredita

Uskoro više banaka

Iznos kredita

 

Period otplate

 

*Kalkulator je informativnog karaktera i kreiran je u promotivne svrhe.


BMW 330 kupe, manuelni menj. 2001. godište | 9.500 €
Izračunaj ratu keš kredita
Pozovi prodavca
Telefon 1: 063/8174217
Mobilni 1: 063/817-4-217